FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Zaloguj
Rejestracja
Napisz odpowiedź
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje:
HTML:
NIE
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
MsWalles
Wysłany: Wto 11:09, 05 Maj 2015
http://www.roksa.pl
Ogłoszenia towarzyskie, seks oferty, seks ogłoszenia
http://www.hotfilm.pl
filmy porno, darmowe filmy porno, pornusy
http://www.seksopinie.pl
forum erotyczne, garsoniera
Zły Chłopak
Wysłany: Pią 17:49, 29 Gru 2006
Podawajcie przepisy na rozne, zdrowe posilki, przekaski, desery itd.
1.
Makaron z pieczonymi warzywami
Czas przygotowania - 15 minut, Czas gotowania - 15 minut, Liczba porcji - 4
Składniki
* 55 g roztopionego masla
* 1 strąk czerwonej i 1 strąk zielonej papryki, wypestkowane i pokrojone w cienkie paski
* 115 g pieczarek pokrojonych w połówki
* 8 pomidorów koktajlowych pokrojonych w połówki
* 350 g makaronu
* 25 g margaryny Flora wymieszanej z:
* 2 łyżkami świeżej, posiekanej natki pietruszki i 1 łyżką startej cytryny
* sól i pieprz
Przygotowanie
1. Kawałki papryki posmarować roztopionym maslem, a następnie ułożyć je na blasze do pieczenia tak, by tworzyły warstwę.
2. Piec przez 10 minut w piecu rozgrzanym do temperatury 200°C.
3. Dodać pieczarki i pomidory, posmarować Florą i piec jeszcze przez 5 minut.
4. Makaron ugotować według przepisu podanego na opakowaniu i odsączyć.
5. Dodać mieszankę pietruszkowo-cytrynową i upieczone warzywa. Przyprawić do smaku i natychmiast podawać.[/b]
__________
2.
Pikantna Oberżyna
Składniki: 2 duże oberżyny l łyżka stołowa oliwy, l łyżeczka nasion kminku, 45 dag pomidorów, 2,5 cm korzenia świeżego imbiru, 4 ząbki czosnku, łyżeczka zmielonej kolendry, łyżeczka zmielonego kardamonu, l szklanka wody, sól i pieprz, na przybranie liście świeżej kolendry.
Wykonanie: Obrać ze skórki i pokroić pomidory. Obrać i zmiażdżyć ząbki czosnku, zetrzeć na tarce korzeń imbiru. Oczyścić oberżyny, wydrążyć i pokroić je na kawałki wielkości palca. Smażyć w oliwie przez około 5 minut, aż zbrązowieją. Odsączyć z tłuszczu. Na rozgrzaną oliwę włożyć pokrojone pomidory, cały czas mieszając dodać, nasiona kminku, starty imbir, zmiażdżony czosnek, kolendrę, kardamon, a na końcu dodać wodę. Przykryć pokrywką i dusić przez około 20 minut, aż powstanie gęsty sos. Pod koniec duszenia dodać kawałki obsmażonej oberżyny i dusić jeszcze około 5-10 minut. Przybrać liśćmi kolendry.
__________
3.
Placki po wegiersku:
Skład:
1. Masa na placki (dla dwoch osob), (nie wiem czy znacie patent dosypania do masy platkow owsianych, placuszki sa wtedy extra chrupiace)
2. Sos wegierski (najlepiej taki gotowy w sloiku)
3. 2 surowe kotlety schabowe
4. 1/2 peczki pietruszki
5. jedno jajko
Przygotowanie:
Najpierw przygotuj sos: na rozgrzanym oleju podsmaz pokrojone mieso, tak by sie zarumienilo ze wszystkich stron. Nastepnie zalej je sosem ze sloika i dus pod pokryciem, nastepnie na rozgrzanym oleju usmaz placki biorac na kazdy czubata lyzke masy
Serwowanie:
Placki polej sosem z miesem i posyp posiekana pietruszka
POROSTE I SMACZNE!
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Forum BJJ4LIFE Strona Główna
~
Trening, Zdrowie i Odżywianie
Skocz do:
Wybierz forum
Ogłoszenia & Informacje
----------------
New User
Co, Gdzie, Kiedy?
Czarny Rynek
Główne
----------------
Mixed Martial Arts
Ulica
Trening, Zdrowie i Odżywianie
Sporty Walki
----------------
BJJ, Luta Livre, Sambo
Boks, Muay Thai, KickBoxing
Jiu Jitsu
Judo
Po Treningu
----------------
Bar, Knajpa
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
and
Ad Infinitum
v1.03
Regulamin